Přejít k hlavnímu obsahu

Lyžařský kurz 8. tříd

Dne 19. 3. 2023 jsme se vydali na lyžařský kurz na Benecko do chaty Barka. Celý týden byl plný aktivit a zážitků. Lyžovali jsme, snowboardovali, běžkovali, tancovali, dřepovali, smáli se a užívali si nádherný týden se spolužáky a učiteli. I přesto, že sníh pomalu tál, maximálně jsme ho využili. Dopolední ježdění na svahu zdokonalovalo postupně naši techniku, odpoledne byl už program volnější. Jezdili jsme ve vláčku, házeli po sobě sníh a někdy si dali pauzu v bufetu pod sjezdovkou, kde jsme si všichni společně povídali. Na běžkách stejně jako na lyžích nebo na snowboardu stáli někteří z nás úplně poprvé, ale i tak se základy všichni naučili a udělali velký pokrok. Dokonce jsme úspěšně absolvovali i závody v improvizovaném biatlonu a ve slalomu na lyžích nebo na snowboardu. Nechyběl také pěší výstup na Žalý.

Po večeři vždy následovalo psaní do zpěvníků a sdílení zážitků ve dvojicích. Každý večer pak byla připravena nějaká aktivita, kterou vymyslel jeden z pokojů. Nechyběla stezka odvahy, kvíz, hra na živé obrazy, poznávání spolužáků podle hlasu, deskové hry, zpěv a hra na kytary. Čtvrteční večer jsme si filmem Poslední závod připomněli 110. výročí úmrtí Hanče a Vrbaty. Závěrečný večer patřil vydařené diskotéce, kterou jsme udělali pomyslnou tečku za kurzem.

Lyžařský kurz byl velmi povedený s prima partou spolužáků i učitelů. Domů jsme si odvezli mnoho nezapomenutelných zážitků. Celý týden jsme se neustále bavili nabitým programem a myslíme si, že nás lyžák všechny sblížil.

Žáci a žákyně 8. tříd