Přejít k hlavnímu obsahu

Lyžařský kurz

Žáci 8. tříd naší školy se zúčastnili lyžařského kurzu na Benecku pod vedením čtyř pedagogů. Ubytováni jsme byli na chatě Barce. Počasí nám celý týden přálo, sluníčko a modrá obloha, dobré sněhové podmínky přispěly k úspěšnému absolvování kurzu všech 27 žáků. Věnovali jsme se sjezdování na lyžích i na snowboardu, několikrát jsme se svezli i na běžkách. Zkušení lyžaři si užili lyžování a zdokonalovali se v technikách. Někteří stáli na lyžích poprvé, ale o to více se snažili, aby se z nich stali lyžaři. Během týdne jsme si vyzkoušeli různě obtížné sjezdovky, využili jsme zbytek běžeckých stop, podnikli pěší výlet na Rovinky. V závěru týdne proběhl závod ve slalomu i v běhu na lyžích. O výbornou a vydatnou stravu se postaral pan Šír. Zažili jsme spoustu zábavy a určitě se rádi na hory zase někdy vrátíme! 

Mgr. Daneta Svobodová ( tř. uč. 8.A) 

Osmáci hodnotí kurz takto: 

„Na lyžáku jsem si to hodně užil a rozhodně jsem se nenudil. První dny jsme se rozkoukávali na sjezdovkách, běžkovali a hlavně i sbližovali na chatě. Úplně nejvíc mě na chatě bavil poslední večer, kdy jsme měli diskotéku a hráli různé hry. Celkově jsem extrémně rád, že jsme na kurz jeli, i když to vypadalo, že nepojedeme (covid, malý počet účastníků). Mám velmi pěkné zážitky a budu mít na co vzpomínat.“ (M. Mentus 8.A) 

„Lyžák byl fajn, líbil se mi náš pokoj a chutnalo mně jídlo od pana kuchaře. Také jsem ráda, že jsme se více všichni poznali, jinak než ve škole.“ (K. Bergerová 8.B) 

„Na lyžáku vidím je samá pozitiva – nejlepší týden školního roku, zábava, žádná nuda, čas strávený s kamarády, dobré jídlo a ubytování.“ (E. Valentová 8.A)