Přejít k hlavnímu obsahu

Vybíjená – dívky, okresní kolo

Hned první středu po Velikonocích uspořádala ZŠ Komenského v Nové Pace okresní kolo ve vybíjené děvčat. Bohužel se z původně přihlášených šesti týmů dostavila pouze tři družstva. Hrálo se tedy dvoukolovým systémem každý s každým. Hned první kolo ukázalo, že se o vítězi rozhodne mezi našimi děvčaty a týmem ZŠ Komenského z Nové Paky. Obě novopacká družstva s přehledem porazila hořickou ZŠ Komenského. V prvním kole, jsme s domácí školou prohráli v poměru 6 : 8. Byl to náš první zápas a vlastně jsme se „ za pochodu“ učili taktiku, zvykali si na hřiště, na rozdělení rolí. 

Před naším druhým vzájemným zápasem bylo jasné, že pokud chceme turnaj vyhrát, musíme soupeřky z „dolení“ školy porazit nejméně o tři hráčky. To byl náš cíl, plánem bylo dodržet taktiku a hrát velmi pozorně. No a cestou se pak stalo perfektně zvládnuté utkání… A výsledek? Vítězství 11: 4 a pohár za 1. místo je doma!!! Všechna děvčata zaslouží velikou pochvalu za parádní reprezentaci školy. 

Sestava: Kája Řezníčková, Déňa Chudobová, Viki Kociánová, Natka Fejfarová, Nelča Zukalová, Eliška Odvárková, Sárinka Mikešová, Anetka Formánková, Jolča Samlerová, Pája Vágenknechtová a Kiki Švarcová. 

Mgr. Zdeněk Burkert