Přejít k hlavnímu obsahu

„Jedno končí, druhé začíná“ – Semiramis 9. B

První červen, Mezinárodní den dětí, byl symbolicky i posledním dnem, kdy jsme se loučili s preventivním programem Semiramis. Téma bloku „Jedno končí, druhé začíná“ uzavřelo celý projekt, který začal v šestém ročníku už na adaptačním kurzu na Pecce. Žáci tam psali dopis „svému já“ a lektorky si je odvezly a uschovaly. A právě na poslední setkání dětem dopisy přivezly. Bylo úžasné sledovat obličeje dětí (smích, údiv, překvapení), co se v nich odehrávalo a vyvolalo vzpomínky na dobu před čtyřmi lety. 

Naše letošní dubnové setkání proběhlo ještě před přijímacími zkouškami. Teď jsme společně zhodnotili, jak byli žáci úspěšní, která střední škola jim otevře náruč v září, sdíleli svá očekávání, případně obavy, které se s přestupem na střední školu pojí. Většina to vnímala pozitivně. 

Rekapitulace let strávených na základní škole proběhla při jedné z dalších aktivit, kdy žáci kreslili „řeku“, její přítoky, meandry, ale také balvany, které se jim dostaly do cesty. Zároveň sdělovali své dojmy a pocity, které je provázely.
Moc hezky proběhl i poslední úkol, při kterém žáci anonymně psali vzkazy svým spolužákům. Na závěr jsme zhodnotili celý projekt a rozloučili se s našimi báječnými lektorkami, poděkovali a popřáli sluníčkové léto. A třeba zase někdy na viděnou. 

Mgr. S. Chocholáčová a žáci 9. B