Přejít k hlavnímu obsahu

Vánoce 1. B

Poslední dva předvánoční dny jsme si ve škole užili netradičním způsobem. Třída byla vánočně vyzdobena, lavice nebyly v obvyklých řadách a pod stromečkem čekaly drobné dárečky, kterými se děti chystaly navzájem obdarovat.

První den nás čekalo vánoční pečení. Za spolupráce pana Pánka si děti upekly vánočky a perníčky, které si stihly částečně i nazdobit. Moc děkujeme za ochotu a pomoc. Druhý předvánoční den jsme si povídali o Vánocích, vánočních zvycích, ochutnávali jsme vánoční cukroví a zpívali koledy. Jeden z mnoha tradičních vánočních zvyků jsme si sami vyzkoušeli, a to pouštění lodiček ze skořápek ořechů. Součástí našeho dopoledne bylo také vánoční vyrábění, děti se vyrobily přírodní svícen z jablka, rozinek, sušeného či kandovaného ovoce. Nejvíce se ale všichni těšili na rozdávání dárků, které si pro sebe připravili. Bohužel mnoho dětí onemocnělo, tak si předvánoční čas a pečení mohla užít jen malá skupinka naší třídy.

Společné předvánoční dopoledne bylo příjemným zakončením adventního času ve škole. Popřáli jsme si hezké Vánoce, veselého Silvestra a rozešli jsme se na vánoční prázdniny.

Mgr. Petra Tauchmanová