Přejít k hlavnímu obsahu

Novopacký slavíček

Po tříleté pauze se letos opět uskutečnila pěvecká soutěž Novopacký slavíček. Ve středu 12. dubna 2023 se v prostorech Gymnázia a SOŠPg sešlo mnoho zpěváků a zpěvaček všech věkových kategorií, aby porotcům předvedli svá vystoupení. Z naší školy se soutěže nakonec kvůli nemoci zúčastnilo jen 5 dívek.

V kategorii A2 (1. – 2. třída) naši školu reprezentovaly Adéla Sehnalová a Eliška Janečková. Obě dívky se v konkurenci dalších 24 zpěváků neztratily a i přes počáteční nervozitu zazpívaly své písničky velmi pěkně. Svým vystoupením si vybojovaly zlaté pásmo. Adélka získala navíc zvláštní ocenění poroty za muzikální projev a Eliška zaujala porotu svým přirozeným pěveckým projevem, za který také získala zvláštní ocenění.

V kategorii A3 (3. – 5. třída) soutěžily Liliana Čejková, Rozárie Horáková a Sára Syrová. Všechny dívky jsou žákyněmi 3. třídy a mezi ostatními zpěváky, i těmi staršími, se vůbec neztratily a své písničky zvládly na jedničku. Nejúspěšnější z nich byla Lili Čejková, která ve velké konkurenci vybojovala krásné 3. místo.

Ve volném čase mezi vystoupeními a vyhlášením výsledků děvčata navštívila různé dílničky, které byly pro účinkující opět perfektně připraveny. Celé dopoledne si dívky užily, načerpaly cenné zkušenosti s vystupováním před obecenstvem a věříme, že budou stále zpívat s chutí a radostí, abychom se příští rok mohly do soutěže opět zapojit. Všem dívkám patří velké poděkování za skvělou reprezentaci naší školy a blahopřejeme ke krásným oceněním.

Mgr. P. Bílková a L. Úlehlová