Přejít k hlavnímu obsahu

Přespolní běh

V úterý 3. října se žáci naší školy zúčastnili Okresního kola v přespolním běhu, který se konal v okolí Ski areálu Máchovka v Nové Pace a byl uspořádán Gymnáziem a SOŠPg Nová Paka. Přespolní běh je definován jako běh po nezpevněných, neupravených plochách, kde běžci překonávají různé přírodní překážky a profily tras. Všichni naši žáci se vydali ze všech sil, předvedli na tratích své maximum a výsledky se zaslouženě dostavily.

Družstvo mladších dívek ve složení K. Bejrová, N. Fejfarová, T. Kudrnáčová, S. Mikešová, J. Samlerová, K. Řezníčková vybojovalo na trati o délce 1,5 km zcela zaslouženě bronzové medaile, když obsadilo 3. místo.

Mladší kluci v sestavě D. Hradecký, F. Kalenský, J. Neuwirth, Š. Trnka, L. Štampoch, L. Vávra se umístili na trati o délce 2 km jako druhý nejlepší tým v okrese a za 2. místo získali stříbrné medaile.

Tým starších dívek, který nastoupil ve složení V. Janatová, B. Kalenská, J. Malínská, A. Staňková obsadil na trati v délce 1,5 km krásné 7. místo.

Mužstvo starších kluků v sestavě T. Knap, K. Martinec, V. Nezbeda, O. Pospíšil, Š. Valenta, Š. Vít vybojovalo na nejdelší trati o délce 3 km 6. místo a umístilo se v první polovině startovního pole.

Ze skvěle uspořádané akce jsme odcházeli se vztyčenými hlavami a našim žákům patří poděkování za parádní sportovní výkony.

Mgr. J. Zemánek