Přejít k hlavnímu obsahu

Okresní kolo v basketbalu dívek

První prosincovou středu se v jičínském areálu konalo okresní kolo v basketbalu. Naše škola přihlásila do soutěže tým děvčat 6. a 7. tříd. Již od samotného úvodu turnaje bylo na první pohled jasné, že navrch budou mít týmy mající ve svém středu hráčky, které se basketbalu věnují závodně. Náš tým byl bohužel jediný, který nedisponoval ani jednou závodní hráčkou. Přesto se děvčata do svých soupeřek v každém utkání pustila s velkou snahou. Zahráli jsme celou řadu zajímavých akcí. Během turnaje jsme se naučili mnoho nového a získali velkou dávku nových zkušeností. Bohužel se nám ani jednou nepodařilo zvítězit, a tak jsme postupně podlehli děvčatům ze ZŠ Komenského, z novopackého gymnázia a v závěrečném utkání i týmu staropacké základní školy.

Chtěl bych děvčatům moc poděkovat za velkou píli při přípravě v hodinách tělocviku i za snahu a bojovnost, s kterou odehrála všechna utkání. Jejich přístup byl (a doufám, že bude i nadále) příkladný.

Složení našeho týmu: Kája Řezníčková, Denča Chudobová, Nelča Zukalová, Viki Kociánová, Verča Maxová, Lída Mühlová, Naty Fejfarová, Sárka Mikešová, Klárka Rupová, Jolča Samlerová, Kristýnka Švarcová a Pája Vágenknechtová.

Mgr. Zdeněk Burkert