Přejít k hlavnímu obsahu

Okresní kolo ve volejbalu děvčat

Dne 17. 4. 2024 naše škola pořádala okresní kolo ve volejbalu děvčat. Celkem se turnaje zúčastnilo 6 týmů, z toho 2 naše družstva. Turnaj se hrál systémem „každý s každým“ na dva zkrácené sety. Oba naše týmy předváděly po celý turnaj pěknou hru plnou nádherných volejbalových momentů. Náš A tým byl v dobré formě, vyhrál všechna utkání (byť jedno až na rozdíl míčů) a zaslouženě se stal vítězem okresního kola. Tím si holky vybojovaly postup do krajského kola. B tým tvořila děvčata ze 6. tříd a jedna hráčka dokonce ze 4. třídy. Pro tahle děvčata znamenala účast v turnaji především sbírání zkušeností. Přesto holky ukázaly svoji velikou šikovnost a celkové čtvrté místo pro ně v konkurenci až o tři roky starších soupeřek znamenalo velký úspěch. Ještě doplním, že druhé místo obsadila ZŠ Jičín, Železnická, na třetím skončila děvčata ze ZŠ Lázně Bělohrad.

A kdo nás reprezentoval?

  • A-tým: Kája Řezníčková, Maruška Brádlová, Johanka Machová, Kája Maxová, Valča Janatová, Nelča Zukalová, Viki Kociánová a Denča Chudobová.
  • B-tým: Sárka Mikešová, Jolča Samlerová, Kristýnka Švarcová, Stelča Líbalová, Pája Vágenknechtová, Klárka Rupová, Natálka Sekotová a Alenka Prokšová.
  • Tým pomocníků: Tonda Honců, Honza Krsek, Tobík Ulrich a Ondra Samler.

Na balkóně senzačně fandící děti a pedagogové z Husitské.

Všem moc děkuji za vzornou reprezentaci školy.

Mgr. Zdeněk Burkert