Přejít k hlavnímu obsahu

Absolventské práce 9. A

Finále projektu absolventských prací žáků 9. A proběhlo ve středu odpoledne 16. června v učebně přírodopisu. Sešlo se početné publikum, hodnotící porota a hlavně deváťáci, jejichž práce získaly nejvíce bodů, a tudíž právo být prezentovány. Konkurence byla velmi slušná, práce kvalitní. Oceňovali jsme nejen tvořivost a originalitu, ale také celkovou schopnost práci srozumitelně odprezentovat a zaujmout publikum.

Témata byla pestrá. Vznikl kupříkladu 3D model naší školy v programu Tinkercad, originální komiks v německém jazyce s použitím grafického tabletu Wacom, vlastní kuchařka, dezinfekce proti koronaviru, lis na ovoce, nůž, skříňka na nářadí, uskutečnily se cyklistické závody, zkoumaly se rodokmeny i staré mapy. Porota měla těžký úkol vybrat nejlepší práce.

Na třetím místě se umístil Zdeněk Pipek, který ve své práci zdokumentovat památné stromy v okrese Jičín a navrhl k nim cyklistické trasy. Druhé místo obsadil František Tejnor, který se věnoval sestavování a porovnávání galvanických článků. Vítězkou se pak stala Barbora Bénová, která navrhla a vytvořila krásný gymnastický dres. 

Jsme rádi, že se akci i přes komplikovanější období povedlo uspořádat a že jsme mohli vidět naše absolventy při prezentaci prací. Akce se zúčastnil a svým hodnocením nám pomohl vybrat nejkomplexnější deváťáky i druhý místostarosta města, pan Milan Pospíšil. Městu Nová Paka děkujeme za finanční podporu projektu. Přejeme deváťákům hodně štěstí a doufáme, že čas a úsilí, které do projektu vložili, a zkušenosti, které získali, v budoucnu zúročí.

Mgr. Rambousek