Přejít k hlavnímu obsahu

Štafetový pohár – okresní kolo

Za chladného jarního počasí jsme se s dětmi 28. 4. 2023 vydali autobusem do Jičína na okresní kolo Štafetového poháru. Naši školu reprezentovalo šestnáct žáků. Nejdříve děti běžely smíšené štafety na 8 x 100 metrů, které byly rozděleny do dvou kategorií, mladších (2. – 3. třída) a starších dětí (4. – 5. třída). Poté dvě dívky a dva kluci z mladší kategorie, spolu se se dvěma dívkami a dvěma chlapci ze starší kategorie, běželi štafety 8 x 200 metrů. Časy z obou kratších štafet a lepší čas z delší se sečetly a součet všech tří štafet rozhodoval o celkovém pořadí. Čas žáků naší školy byl 09:25,30 a o jednu desetinu vteřiny nám zajistil druhé místo a právo startu na krajském kole Štafetového poháru v Novém Městě nad Metují, které se koná 4. 5. 2023.

V průběhu celého dopoledne si děti vyzkoušely doplňkové disciplíny. Žáci z naší školy se zapojili s velikou chutí a výsledek se dostavil. Eva Coganová vyhrála skok z místa a Sára Mikešová hod medicinbalem.
Všem žákům děkujeme za vzornou reprezentaci naší školy, za fair play závodění, a především za vzájemnou podporu a povzbuzování během závodů.

Bc. Michaela Haklová