Přejít k hlavnímu obsahu

McDonald’s Cup

McDonald´s Cup 24. ročník – největší fotbalový turnaj pro žáky základních škol

Cestu letošním McDonald´s Cupem začali žáci 4. – 5. tříd ZŠ Husitská na okrskovém kole, které se uskutečnilo 25. 4. 2023 na ZŠ Komenského v Nové Pace, kde nastoupily čtyři týmy. Klukům se vedlo velice dobře, a proto po jeho úspěšném absolvování postoupili do okresního kola, které se konalo 5. 5. 2023 v Jičíně.

Na okresním kole v Jičíně bylo celkem šest nejúspěšnějších týmů z okrskových kol v okrese Jičín. Po celou dobu turnaje se klukům vedlo skvěle, bez jediné porážky celý turnaj vyhráli a právem si vybojovali postup do kola krajského, které se konalo 16. 5. 2023 v Trutnově. S velkým nadšením a chutí kluci vyrazili do boje s cílem poprat se o co nejlepší výsledek.

Do Trutnova v naší kategorii přijelo celkem pět týmů, vítězů jednotlivých okresních kol Královehradeckého kraje. Kluci poměřili svoje síly se školami z Hradce Králové, Trutnova, Rychnova n. K. a Nového Města n. M. Hrálo se systémem každý s každým a kluci tedy odehráli čtyři utkání. Po celodenním zápolení, parádních zápasech, snahy, nasazení a bojovnosti, velkého fandění a podpory skvělých rodičů našich žáků, si kluci z turnaje odvezli bronzové medaile za krásné 3. místo mezi všemi školami v Královéhradeckém kraji.

Tímto bychom chtěli klukům poděkovat za předvedenou hru, skvělou reprezentaci naší školy a především za vzájemnou podporu, jak ze strany žáků, tak ze strany rodičů, kteří je přijeli na turnaj fandit.

Mgr. Jiří Zemánek, Bc. Michaela Haklová