Přejít k hlavnímu obsahu

Štafetový pohár – okresní kolo

V pátek ráno 26. 4. 2024 jsme se s dětmi vydali autobusem do Jičína na okresní kolo Štafetového poháru. Nejprve děti běžely smíšenou štafetu 8 x 100 metrů, které byly rozděleny do dvou kategorií mladší žáci (2. – 3. třídy) a starší žáci (4. – 5. třída). Poté dvě dívky a dva kluci z mladší kategorie, spolu se se dvěma dívkami a dvěma chlapci ze starší kategorie, běželi štafety 8 x 200 metrů. Časy z obou kratších štafet a lepší čas z delší se sečetly a součet všech tří štafet rozhodoval o celkovém pořadí. Čas reprezentantů naší školy byl 09:31,06. Díky tomuto výkonu žáci získali 2. místo a právo startu v krajském kole Štafetového poháru, které se uskuteční 10. 5. 2024 v Dobrušce.

V průběhu celého dopoledne si žáci vyzkoušeli doplňkové disciplíny – hod medicinbalem a skok z místa. Žákyně 5. A Sára Polmanová vyhrála doplňkovou disciplínu skok z místa. Svoje prvenství stvrdila skokem dlouhým přes 2 metry.

Všem žákům děkujeme za výbornou reprezentaci naší školy, za fair play a především za vzájemnou podporu po celou dobu závodů.

Bc. Michaela Haklová