Přejít k hlavnímu obsahu

Prezentace absolventských prací

Projekt absolventských prací na naší školy je určen žákům posledního ročníku, kteří průběžně – od zadání tématu již v 8. ročníku – pracují na tématu z předmětu nebo oblasti, která je zajímá. Někdo připravoval didaktické pomůcky pro mladší žáky, někdo fotil, točil, šil, kreslil, psal, vařil, experimentoval, organizoval sportovní akci nebo vyráběl nejrůznější věci. Výsledkem byly velmi rozmanité – rukodělné i badatelské práce. K veřejné prezentaci prací, která se letos uskutečnila 28. května, postoupilo deset nejlepších. Před porotou, složenou z vedoucích prací, rodiči, spolužáky a pozvanými hosty to prezentující neměli vůbec jednoduché. Všichni nakonec zvládli představit svou práci v časovém limitu, někteří odpovídali i na doplňující dotazy poroty, takže si zaslouženě mohli odnést ceny a diplomy.

Na prvním místě se umístil Štěpán Trnka (9. B) s tématem Návrh a sestavení robota ze stavebnice ROBOTIS. Druhé místo obsadil Josef Karel (9. A), který vyrobil školní krmítko, a třetí místo patří Martině Linhartové (9. A) za práci s názvem Šaty plné života.

Všem žákům gratulujeme k jejich vynikajícím výsledkům a děkujeme za jejich úsilí. Zároveň děkujeme vedoucím prací a rodičům za jejich podporu a pomoc při realizaci prací. V neposlední řadě děkujeme Městskému úřadu Nová Paka za finanční podporu projektu.