Přejít k hlavnímu obsahu

Úřad práce Jičín a firma Kobit

Žáci 9. ročníku společně se svými třídními učitelkami a výchovnou poradkyní využili možnosti zúčastnit se programu k volbě povolání a kariérovému rozhodování na Úřadu práce v Jičíně. Pod vedením lektorek získali spoustu užitečných rad a informací. Žáci dvouhodinový program hodnotili jako velmi přínosný. Naším dlouhodobým cílem je žákům pomáhat při výběrů povolání nejen při individuálních konzultacích a hodinách občanské výchovy, ale také praktickými ukázkami z reálného života firem a podniků. Navštívili jsme firmu Kobit, kde se žáci seznámili s různými pracovními pozicemi od kancelářských, konstrukčních, obchodních až po montážní, svářecí, lakýrnické, mechanizační a strojírenské. Někteří si práci „osahali“ i na živo a zjistili, že je k zapotřebí mnoho dovedností a znalostí z daného oboru.

Mgr. Daneta Svobodová

Z reakcí deváťáků:

„Myslím, že program byl fajn a zamyslela jsem se, jaké jsou moje možnosti a jaké mám předpoklady pro určitou práci. Jsem si už na 99% jistá s výběrem střední školy.“ (A. Pitrová 9.A)

„Jsem upřímně ohromený, nikdy dříve jsem ve firme nebyl a neuměl jsem si představit, jak vše funguje. Líbilo by se mi v takové firmě pracovat“ (J. Mudrák)

„Ve firmě Kobit bylo zajímavé, kolik profesí je v ní zastoupeno a rozhodně nejde jen o manuální práci. Exkurze mě bavila, práce na dílně je náročná “ (V. Kovaříková)